Till er alla..... från mig =)

GOTT NYTT ÅR!

wieeee....




Idag har jag lagat världens lyxmiddag , Till förätt blev det hummer i ugn med vitlöksmör och ost.. Mumma! Sen inbakad fläskfilé med cambosola ost och potatisgratäng till de. Mmmm! Är fortfarande mätt =P Melvin somnade för en liten stund sen men funderar på om jag ska väcka honom när fyrverkerierna sätter igång för han vart helt till sig när han såg en i fönstret. hihi. Har inte bestämt mig än , Kan bli en jobbig natt, yeye vi får se =)

Gick upp kl halv elva idag , sovmorgon. nice! Trodde jag hade bokat tvättstugan mellan 13-16 men det visade sig att de va 10-13.. mindre bra , vi har huuuur mycke tvätt som helst. Men bokade en ny imorgon. Har inte gjort särskilt mycke idag , städat Julias rum o plockat lite här hemma. Jag och Fredrik är inne i tredje filmen för ikväll. =) En riktig filmkväll med chips o cola =P

Nu fortsätter jag o kolla filmen så hörs vi nästa år! ;-)

Tjing!

Home sweet home..

Ja ni vet ju hur man säger , borta bra men hemma bäst. =)
Kom hem ifrån Östersund söndag natt , resan gick bra både dit och hem och vi hade 6 jättebra dagar där.
Vi åkte redan måndag natt så vi va framme kl halv åtta på tisdag morgon och då vaknade farmor till en liten Melvin som stod vid sängen.. hihi.. vilken överraskning =) Dom visste inte att vi åkte tidigare och hade förväntat sig att vi skulle komma på kvällen så de va lite roligt!

Jag hade tänkt skriva dag för dag vad vi gjorde men jag orkar verkligen inte det just nu för jag är faktiskt sjuk =( hehe.. jag skriver lite kortfattat sålänge. Vi va hos Fredriks mamma tisdag-fredag förmiddag. Tog det lugnt , lite vändor in till stan , kylarn paja på bilen , hade en fantastiks mysig julafton med tomte o massa julklappar , kylarn fungerade igen,  shoppa lite kläder o skor =D , Fredag-söndag va vi hos Fredriks pappa och hade lika mysigt där. Drack gott vin o minttu. =P Vakna lite halvseg på lördag efter att fått sovmorgon. Jag och Fredrik hade en heldag inne i stan , trodde vi skulle fynda när mellandagsrean börjat men vi hitta ingenting förutom ett tolvpack strumpor till Fredrik. Sen åt vi ute på restaurang. =) Söndag va det middag hos Lars & Marie. Sen sätta sig i bilen o åka hem =)

Ja väldigt kortfattat , men vi hade det som sagt väldigt bra!

Igår va jag och Fredrik på Ikea =D =) =D
Så nu har vi ny matta , spegel , ljuslykta , lampa , badrumshylla , glas , förvaringsboxar , stekpanna m.m =)
Det blev så fint här hemma. Efteråt va vi o storhandlade och så åt vi tacos med lillasyster o lillebror som jag saknat så när vi va borta.

Både jag och Melvin är lite sjuka så det har varit en ganska tuff dag , Fredrik jobbar fortfarande men som plåster på såren för att han inte är hemma o tar hand om lilla sjuka mig så skulle han köpa med sig mc donalds mat till mig. =) Min söta fästman!

Josefina o Steffi kom hit en stund idag för Steffi hämtade ett babygym och babysitter , hon är gravid och har fått en sån fin mage , de va kul o se henne igen , inte träffat henne på säkert 2 år! =O tiden går så fort. Det är nå speciellt när man är gravid hon verka så lugn o harmonisk och hon kommer bli en fantastisk mamma! =)

Nej nu orkar jag inte skriva mer. Uppdaterar kanske imorgon.

Hepp!

Ah.. Onsdag!

Hej alla söta läsare!

Idag vill jag skratta , hoppa o skrika... inte av nå speciell anledning, en sån dag bara =) Visst är den känslan härlig? Fast den får en att känna sig ganska instängd och fast samtidigt. Ni vet som när man går ut spontant en kväll t.e.x och bara har hur kul som helst , inte en tanke på morgondagen. Dans och skratt. I like!

Det börjar närma sig Jul!

Luciatåget gick bra föresten , mina barn va sötast... som vanligt =D Melvin satt så fint o tittade o sjöng med , tills han såg Fredrik. Då blev han ledsen o ville komma till oss. Julia va pepparkasgumma och sjöng så fint =)

Grattis mina älskade småsyskon på 17 årsdagen! *puss*

 

Nu åker jag o jobbar.


Tredje advent =)

Snart är de jul igen , snart är de jul igen.... =)
Det börjar närma sig jul och jag älskar den här tiden. Julstjärnor i fönstren , julblommor och mörkt ute. Levande ljus.. mys =)

Jag har mått fruktansvärt illa sista dagarna så igår va jag hemma ifrån jobbet. Känner mig mycket bättre idag så imorgon blir de jobb igen.. wiee!

Melvin sover och jag o Fredrik har precis bakat lussebullar (eller rullebullar som Julia säger.. hihi).. Mmmm! Nu står dom o jäser för andra gången o snart ska dom penslas , sen in i ugnen. =P

Imorgon är det luciatåg på dagis , får se hur det går , på repetionen häromdagen hade Melvin inte alls förstått varför alla skulle stå på samma ställe o sjunga tillsammans så han hade puttat till den bredvid men när han inte fick respons så hade han gått ifrån och rullat ner ifrån lerbacken och ställt dig en bit bort o sjungit lite egna låtar.. haha.. skitunge.. =D De blir spännande o se hur de ser ut imorgon. Han ska iallafall vara tomtenisse o vi prövade kläderna igår. så söt =) Julia ville va Lucia men när vi hade handlat in alla saker så skulle lilla fröken ändra sig så igår fick hennes far åka o leta pepparkaksgumma kläder. Dom hittade till slut så det ska hon va imorgon. =)
Igår kom första snön (som låg kvar mer än en kvart) , vi skulle gå ut med Melvin idag så han fick leka med snö, men så va den borta när vi vaknade =(
Men men , snart åker vi upp till östersund , där finns de nog gott om snö =) Vi längtar upp nu massor! Vi ska dock åka bil allihoppa , får se hur de går.. haha ... äh , de går säkert bra =) Ska låna bilsterio av pappa så vi får väl underhålla barnen med lite musik o sagor.

Nu ska Rullebullarna penslas , sen blir de fika =P

Ha en bra dag! =D

Kolla även den här... NU!!!

Helt otroligt............ =D wieeeeeeee


jag ba....

Goddag! sitter hemma hos johanni nu- Gick hit efter jag lämnat barnen på dagis och vi har ätit god frukost. ska snart möta min kollega och åka upp till jobbet. skönt o slippa ta bussen! inga stora bokstäver blir det här , förstår mig inte på den här datorn , ibland lyckas jag , ibland inte. så nu behöver ni inte sitta och irretera er mer på det =) igår va en lugn dag. började redan kl halv nio och jag är som van vid o jobba eftermiddag/kväll så jag va helt slut när jag kom hem... hua. jag slutade kl halv två , brukar börja en halvtimme senare än så annars =) kommer förmodligen va toktrött ikväll då jag jobbar till tio och inte hunnit vända nå dygn än. Är iallafall ledig på fredag och det känns väldigt skönt! imorgon ska jag på en föreläsning om asbergers sydrom , mycket spännande! Den hålls av en tjej som själv har den diagnosen , ännu mer spännande! så det ser jag fram emot! =)


ikväll blir det julbak på jobbet så det ska svullas pepparkakor o lussebullar .. nam nam =P

Funderar faktiskt på att ta över Johannis säng nu och sova en halvtimme innan jobb... aa så får det bli!

kolla in den här.. Helt sjukt! ball som faan...... =D






A jag är imponerad... lite kär till och med... haha....
Ha en bra dag!

Godmorgon!

=D

Utslagen

Nyss hemkommen ifrån en långpromenad med Jake. =)
Han ligger i hallen helt utslagen och jag i soffan likaså. Det är riktigt halt ute ikväll =/ Höll på o göra några sköna vurpor men jag klarade mig! Mötte Emma på vägen och följde henne till tåget. Alltid lika trevligt att umgås med henne!

Fredrik , vovve och barnen kom hem vid fem och det har varit fullt röj sen dess. Men nu har lillprinsessan o prinsen gått och lagt sig och jag har en lugn stund. Har faktiskt varit rätt duktig idag , istället för o gå och lägga mig som jag brukar när Melvin åkt till dagis så gick jag ner till tvättstugan och började tvätta! Hade mitt dagliga morgon/sällskap på bussen samtal med Johanna och swisch va kl halv nio. Då ringde det på dörren och de va dags för inkoppling av bredband. Och sen va jag så uppe i varv så jag började städa o greja. Men la mig ett par timmar senare på dagen.

Skönt att ha hela familjen hemma , då trivs jag som bäst!

Men nu ska jag kolla lite tv sen blir de duscha o lägga sig.

Ha en trevlig kväll!

wow wow wow!!!

Föreläsningen med Kay Pollak var över alla mina förväntningar! När han sa att det va 10 minuter kvar (av 3 timmar) så kunde jag inte fatta att de redan va klart. Jag som normalt inte kan sitta still under en måltid! När vi satt där så va det många gånger han bad oss i publiken prata och reflektera med varandra , jag kunde inte få ur mig en enda tanke någongång för det va så mycket intryck , tankar och känslor på engång. Men jag tror att jag idag har fattat! Jag säger inte att jag ändrat mina tankar helt men jag är på god väg och det han lärde mig på 3 timmar har jag inte lärt mig tidigare på 23 år!! Och jag hoppas att jag såsmåningom kan leva så helt ut. För det är faktiskt så att allt han säger är HELT sant. Det är inget påhitt , det är på svart o vitt , allt är heeeeeeelt sant. Jag trodde inte tidigare på gud , men det måste vara han! haha. Om inte annat tänker JAG använda hans bok som bibel. Min livsbibel.

Hur länge har man inte levt med alla dessa människor som verkligen måste skärpa sig som han uttryckte det!? Hur många gånger har man inte mått dåligt pågrund av alla dessa människor som sett till att man gör det? Har man trott iallafall! Men egentligen är det ju bara mina tankar om dessa människor som gjort att jag mått dåligt , och hur jag själv hanterar det. Mina egna tankar är min största fiende! Det är sant!
Vi fick med oss övningar hem , att tänka på. Ett exempel på ett av mina framsteg igår , Jag va inne i stan med tjejerna och spelade lazergame , som för övrigt va skitkul! När vi sitter på bussen hem så sitter en av mina ungdomar o sjunger lite för sig själv , en dam på bussen(som VERKLIGEN måste skärpa sig!) vänder sig emot henne och tittar argt på henne och mimar orden "Håll käften" Jag normlat hade ju verkligen stört mig på det här och förmodligen sagt något spydigt till henne då jag tycker det är fruktansvärt onödigt. Men istället så börjar jag fnittra för mig själv för min enda tanke var exakt dom orden Kay sa att man skulle tänka i en sådan situation "Stackars människa , hon måste verkligen haft en skitdag, undra hur man kan hjälpa henne" haha. Och jag kände inte en minsta gnutta agg emot henne. =O En annan övning , vi skulle alla fundera ut EN liten sak som man ofta stör sig på hemma , mitt var att jag blir så förbannad på min sambo( som verkligen behöver skärpa sig!) att han aldrig torkar av borden här hemma , jag kommer hem , kollar på borden , som vanligt är dom inte avtorkade , jag börjar skratta!! Har jag lidit över ett köks och vardagsrumsbord så länge? Det är ju helt sjukt! Dom här tankarna är helt otroliga!

Jag kommer ALDRIG att kunna förändra en annan människa , jag kan BARA förändra mina egna tankar om den andra människan! Och faktiskt är det så att tankar smittar , även om en annan inte kan höra dom , så syns det utåt. En människa försändras i mina ögon när jag ändrar mina tankar om henne eller honom.

Jag inte bara tror på det här , jag vet att det är sant! Att alla dessa gånger då jag tänkt på att någon annan borde skärpa sig så är det egentligen bara mina gna tankar och svagheter som styr. Varje negativ tanke om någon annan är en negativ tanke om mig själv och det är enbart jag som mår dåligt över detta! En viktig mening " Det du stör dig på är aldrig av det själ du tror" , oxå helt sant! När jag ryter till på mina barn t.e.x för att dom (VERKLIGEN borde skärpa sig) av olika anledningar gör mig irriterad. det är inte dom som gjort mig upprörd , det är för att jag själv är stressad tex. När jag sagt till mina ungdomar att vi ska mötas kl 15.00 och någon kommer in fem minuter över bestämd tid så tänker jag kanske att det ungdomen inte respekterar mig eller är nongalant o.s.v Jag har faktiskt ingen aning om varför dn personen är sen! Är det då mina tankar eller ungdomen som gjort mig irriterad? Mina tankar såklart. Hade jag istället tänkt att hon eller han verkligen försökt komma i tid men det hände något på vägen hade dagen kanske sett helt annorluna ut! Tänk på det =)

Ja ni ser , jag är helt upprymd av alla dessa lärdomar och tankar. Jag kommer att öva öva öva , för det är precis så här jag vill leva och tänka , för min egen skull! För att jag vill välja glädje....

Varje människa du möter är utsänd just för dig , och är helt rätt just då. Du kan inte byta ditt "nu"  !

Jag är ledig idag och ska fixa lite här hemma , sen ska jag bädda ner mig i sängen och börja läsa en av böckerna som mamma köpte till mig där på föreläsningen. Det vart ännu ett långt inlägg idag. Hoppas ni förstår någonting av det jag skrivt =) Nu ska jag börja med en kopp te då jag har lite ont i halsen idag =/ Jag hade tänkt att träna idag oxå men jag får verkligen inte bli sjuk nu så jag tänker faktiskt hoppa det. Har en skön träningsvärk efter dunderpasset igår så jag är rätt nöjd ändå! =)

Ja juste vi ska vara hundvakt i helgen till världens finaste hund Jake , en staff/boxer , så det blir långpromenader och mys i soffan med vovve. Barnen älskar verkligen hundar så det blir en liten övning nu då vi såsmåningom när pengar och tid finns ska skaffa egen hund. =) Det ska bli en mysig helg!

Ha en bra dag!

forts.....


Tänk om det är sant att...


De bilder jag har av mig själv ser jag till bli sanna.

Jag skapar händelser i mitt liv som stöder mina egna inre övertygelser.

Affirmera därför ofta detta:
- Jag har en enorm potential
- Jag är värdefull, viktig och unik.
- Jag är en gudalik och fantastisk människa
- Jag är varje dag värd att känna glädje och kärlek.
- Jag har all rätt att känna mig lycklig.
- Jag har allt jag behöver för att glädjas här och nu.
- Jag är öppen, fri,glad och lyssnande och helt utan försvar i möten med andra människor.
- Jag är generös, givande och uppmuntrande när jag umgås med andra människor.
- Jag visar lätt och självklart hela min kraft och storhet i möten med andra människor.
- Jag kommunicerar alltid på ett klart och tydligt sätt.
- Jag är trygg, lugn, stark och fylld av tillförsikt.
- Jag förtjänar det allra bästa.
Människor betalar mig rikligt och generöst när jag gör det jag älskar att göra allra mest.
Jag är tacksam för allt detta.

- Kay Pollak

Att välja glädje

Det handlar föreläsningen jag och mamma ska på ikväll , längar så mycket! Det ska bli så mysigt att få umgås med mamma en hel kväll oxå , vi träffas så sällan nu när jag börjat jobba igen och som alla vet är jag en liten mammagris =)
Sitter just nu och njuter av ensamheten , tystheten. Jag har varit otroligt stressad sista tiden och jag måste lära mig att varva ner och koppla av. Ge faan i och städa som en tok minsta lilla minut jag får över t.e.x =) Jag tycker jag lyckas ganska bra endå , har bäddat upp med kuddar i soffan och satt mig här med datorn, jag har inte svarat i telefon (som oftast leder till att det är ännu någonting jag måste göra precis då på sekunden) Och de känns faktiskt ganska skönt. =)
Jag och Melvin gick upp så sent som kl halv åtta imorse , han va (hittar inget bättre ord) Omöjlig! Jag fick inte byta blöja , han skulle inte äta , han skulle inte byta ifrån pyjamas , MEN han skulle minsann borsta tänderna i en kvart.. hehe.. Inga hål i tänderna på honom inte. Vi fick oss en skön promenad i duggregnet iallafall och hann (nästan) till dagis i tid. Vi vart några minuter sena men de gjorde inget , dom skulle precis sätta sig och öva julsånger. Den 14 är det luciafirande på dagis och julia har bestämt sig för att hon vill vara Lucia i år. Så det blir upp på vinden och leta efter luciakronan. Men de får jag göra på Torsdag när jag är ledig. Melvin har vi inte riktigt bestämt oss än vad han ska få vara. Jag och Fredrik hittade en sån söt stjärngossedräkt men den fanns inte i hans storlek , så det kanske får bli en liten tomtenisse. =)

Dagens stjäna ger jag till min vän Johanna , när jag gått upp lös det till på telefonen och jag fick ett sånt fint sms av henne. Jag ska vara lyckligt lottad som har en vän som henne. Vi är som dag och natt , katt och råtta , himmel och jord. Vi kompleterar varandra med andra ord. =) Tack för ditt sms Johanna! *kramar om*

Jag får väl erkänna att jag faktiskt städat lite endå.. hihi.. Men det känns så mycket bättre att sätta sig ner om sånt redan är gjort. Har tänt aromalampan med kaneldoft i och tänt julstjärnorna. Riktigt mysigt! Borde fundera på någon lunch , kommer dröja innan det blir mat ikväll så jag måste nog äta innan jobbet idag. En ganska skön dag , jobbar mellan 13-17 bara och sen hämtar mamma mig.

Melvin har lärt sig nästan alla kroppsdelar , mage , näsa , mun o.s.v hehe... ibland orkar han inte peka så frågar man vart näsan är så fräser han till med näsan istället för o peka. Och frågar man munnen så ler han jätte stort. haha.. världens finaste kille! Och frågar man vart Melvin är så slår han sig själv på bröstet. Han älskar hundar och skriker vovvovvov så fort vi ser en. Han lär sig så mycke på en gång så man hinner knappt med =)

Julia fyller snart 5 och jag undrar vart åren tog vägen , hur kunde det gå så fort? Blev jag äldre?.. Neee...
Mammas lilla prinsessa som jag är så otroligt stolt över och jag älskar henne över allt!

Blev ett långt inlägg idag :O Måste berätta vad som hände igår , efter att jag ätit middag på jobbet så gick jag för o tvätta händerna , kollade mig i spegeln och såg att jag fått fullt me röda prickar över halsen o bröstkorgen.. =O =O Jag vart toknojjig och trodde de va nå allvarligt. Men min kollega lugnade mig och efter en stund la det sig =S Allergisk reaktion? Jaja , konstigt va det iallafall. Hade för övrigt en helt sjuk dag/kväll på jobbet. Va det fullmåne igår? Det brukar va extra stökigt då , fråga mig inte varför men de stämmer faktiskt. =)

Nu går jag o lagar lunch , blir nog en baconomelett. =P

ha en bra dag!
(Jag måste tyvär göra de här inlägget onödigt långt för jag kom just på att jag måste klippa in en grej här som jag bestämde mig för o ha med från början.. hihi.. Läs , Tänk , Lär och lev! )





RSS 2.0