true....

Whatever you give a woman, she will make greater,
give her sperm she will make a baby,
give her a house she will give you a home,
give her groceries she will give you a meal,
give her a smile she will give you her heart.
She multiplies and enlarges what she is given.
So if you give her any crap, be ready to receive a ton of shit...

Ibland undrar jag....

Vad är det som gör mig lycklig på riktigt?
Matriella ting gör mig glad , visst , en tillfällig känsla som rusar fort igenom kroppen , värmer på nå sett.
Men sen då? Vad är det som saknas?

Har senaste dagarna varit i mitt filosofiska esse , funderat , övervägt , känt efter och kommer fram till......
absolut ingenting =/
Är jag verkligen den mest ensamma människa på jorden? Får jag känna så när jag har två fantastiska barn och sambo, världens finaste familj och underbara vänner? Det avgör jag nog själv.
Jobbet är som en fristad för mig , jag älskar att åka till jobbet , jag vet att jag möts av två helt otroliga kollegor , positiva , glada och omtänksamma , som senaste tiden kommit mig väldigt nära. Jag trivs så otroligt bra med dom ( Anna & Frekke) Jag älskar det jag gör på jobbet , jag känner mig behövd och uppskattad. Ungdomarna får mig att skratta på riktigt , jag blir glad hela jag när jag kliver innanför dörren. Dom får mina dagar att bli så meningsfulla.
Jag vaknar och kommer hem till min fina familj , mina barn är mitt allt , ingenting ger mig mer livsglälje och livslust. Ett liv utan dom vore inget liv alls. Och Fredrik , som jag dagligen imponeras av , hur står han ut med mig? Mitt hemska morgonhumör , min konstiga syn på saker ibland. Han älskar mig , han måste verkligen göra det.
Mina syskon är dom finaste på jorden , Min mamma o pappa ställer alltid upp när det är något , jag älskar dom så mycket! Ni ser , är inte mitt liv perfekt?

För att inte tala om mina vänner:
Johanna : Vi hade våran period för ett tag sedan när vi rök ihop ordentligt , vi bestämde oss för att aldrig prata någonsin igen , jag sa mitt och hon sa sitt. När jag sen i somras råkade ut för , vad ska vi kalla det , livskris? När jag en kväll satt vid datorn och såg att hon va inloggad på msn så va det som om allt släppte , jag behövde henne verkligen. Hon stod mig så nära , fortfarande. Jag skickade iväg ett mess. Svar direkt. Sen kom det , jag skrek ur mig allt jag behövde , förklarade allt som hänt och hon tvekade inte en sekund. Hon kunde , via datorn känna min smärta och hon kom tillbaks till mig. Som den hjälte hon alltid varit för mig. Hon har sedan den dagen inte lämnat min sida och hon va en av dom som fick mig på fötter igen. Jag vill aldrig leva utan henne!
Emma: Emma , Emma. Det finns nog ingen som jag skrattar med som dig. haha. Vi har samma sjuka humor och vi har alltid kunnat prata med varandra. En av dom få människor jag kan gråta framför. Samma sak här , Trots sitt egna hektiska liv med barn och nattjobb stod hon vid min sida i somras hon oxå. Och utan henne hade jag knappt gått upp ur sängen vissa dagar.Vi kan tyvär inte träffas allt för ofta , för vi jobbar om varandra jämt , men hon är den som kommer förbi och tar en kaffe fast hon är stressad till annat , bara för att , för att hon vill och för att jag antagligen är lika viktig för henne som hon är för mig. Tack för att du finns!

Rebecca: Jag saknar Rebecca!! Så sjuuukt mycke. Vi har känt varandra sen dagen vi föddes (vilket vi gjorde samma dag) Och har sedan dess aldrig slutat vara vänner. trots olika vänskapskretsar , skolor , intressen o.s.v så har vi alltid umgåtts. Än idag. Inte så ofta kanske men vi har ALLTID lika roligt tillsammans. Rebecca är min vän för livet , och precis som dom två nämnda ovan stod hon lika nära mig i somras. Mycke tjat om sommarn men den tiden fick mig att se vilka personer som verkligen brydde sig om mig. Som bevisade en gång för alla att dom alltid kommer att stanna hos mig. Oavsett vad.Och Rebecca är min vän för livet! Hon befinner sig just nu på andra sidan jordklotet och lever sin dröm. Det gö mig lycklig att hon får göra det , även om jag saknar henne. men jag räknar ner och det är dryga 48 veckor kvar tlls hon kommer hem. 48 veckor.. hehe.. Rebecca du är bäst!

Min syster Lisen , de finns inga ord.... du är bara.... du. och ingen slår dig! Någonsin!

Jag vill inte gå in på detaljer men min såkallade "livskris" fick mig oxå att se vilka som inte valde att stå vid min sida. Det gör ont ibland fortfarande att se tillbaks och se att det fanns någon jag själv hade gjort all för som inte gjorde detsamma. Inte med det sagt att den personen inte brydde sig , för det är jag övertygad om. Kanske den kände sig aldedes för hjälplös , kanske det gjorde ont i personen själv att se mig så. kanske... jag väljer iallafall att se det så. För att inte veta vad man ska säga eller göra är normalt.
Häromdagen hände ytterligare något mellan oss, vad vet jag än idag inte. Det har pågått ett tag men jag har inte vetat vad det varit. Men fick veta häromdagen vad allt berodde på. Något jag inte kan rå för. Något jag inte valt och någonting som definitivt inte är mitt fel. Överhuvudtaget. det har krävts många många övertalningsförsök ifrån fredrik för att få mig att förstå det. JAG är inte boven i någonting. Och det känns idag så orättvist att jag ska behöva ställas inför ultimatum eller behöva ursäkta någon annan när jag inte har någonting med saken att göra. Och jag fick oxå skrivet till mig meningen "Jag trodde det här hade med dig och mig och göra" Så min tanke är hela tiden , hur kommer det sig då att det blev så här? Jag väljer natuligtvis att inte nämna något namn eftersom jag respekterar den här människan väldigt mycke. Ja , fortfarande tillochmed. Men nu är det som det är. Jag kan tydligen inte göra något. Det känns tomt.......

Kanske är det de som får mig att känna mig så ensam trots alla människor jag nämnt ovan. Borde inte dom räcka? Är jag elak som tänker så här? Det är väl trots allt mina tankar? Eller.....?
Tänk om någon kunde svara på allt man funderade över, tänk om någon kunde lösa allt åt än. Nej , det hade förmodligen inte blivit bättre för det..

Åter igen : Man får inte mer än man klarar av.... det är sant.
Och med dom orden avslutar jag idag.



Hej Onsdag!

Godmorgon alla frusna människor!

Någon mer än jag som börjar tröttna på den här kylan? När man äntligen trodde de höll på o bli lite varmare så vaknar man lik förbannat upp till -10 grader. Men snart är de sommar , då blir de för varmt istället. Jämna plågor! haha

Vart ska jag börja? Nu var det ett tag sen jag skrev igen. Hmm.. Fredag kväll hade jag och Fredrik lite myskväll med vin och snacks. Lisen va här en stund och vi spelade kortspel. Fredrik gav upp efter första omgången för att någon (jag) inte kunde förklara ordentligt tydligen även om en annan(lisen) förstod precis fast de va första gången hon spelade , kan de vara så att en annan(Fredrik) inte förstår så bra? haha.. ja så va det nog.

Upp Lördag morgon , åt god Frukost med barnen och Fredrik fick sovmorgon. Mötte upp Johanna vid elva så åkte vi och tränade och barnen fick vara på barnpassningen. Kul! Körde ett ordentligt pass för engångsskull. Har latat till mig lite så de va skönt. Julia lekte med en kompis senare på dagen. Vid femtiden när jag skulle byta blöja på Melvin så såg jag att pillevippen (finns inget fulare ord än snopp eller penis, haha) Va aldedes blå! =O =( Så jag ringde sjukvårdsupplysningen och dom rådde oss att åka direkt in till astrid lindgrens , eftersom att Danderys barnakut inte har möjlighet att operera ( =O igen ) Man vart ju lite nervös och orolig så Julia fick åka hem till mamma och vi satte oss i bilen direkt. Kom fram , fick komma in till sköterskan direkt fast de va ca 5 timmars väntetid, för om de varit något så hade det varit akut akut. Men hon kollade och sa att de va en infektion (eller inflammation , vad nu skillanden är =S ) Men de va ingen fara, Bada morgon o kväll , salva och alvedon. Så vi åkte hem igen och de va bättre redan dagen efter. Nu är det helt bra igen. Skönt! Julia ville sova kvar hos mamma så hon fick stanna kvar där, Och vi åkte hem och la oss rätt så tidigt.

Söndag va det min tur o ha sovmorgon. Gick upp vid tio sen åkte Fredrik o spelade match. Dom vann *heja* =) Senare på kvällen kom Micke o Carro hit och lämnade julklappar till barnen och åt middag. Julia fick en ashäftig hello kitty (of course) sparkcykel och Melvin fick en jättestor bil , med en bilbana och två små bilar i. =) Dom va nöjda och vi bjöd på kyckling o bulgur wraps. Mmmm =P

Måndag vart de o lämna barnen på dagis sen träning 9-11 sen jobb till 22.
Men igår mina vänner hade jag en riktigt slappar dag.Gick o lämnade barnen på dagis vid 9. Jag skulle jobbat 13-17 men jag ringde o frågade om jag kunde ta ut lite komp för jag va så sjukt trött! Det gick hur bra som helst så jag låg o sov på soffan halva dagen. hehe. Gick upp strax innan Fredrik o barnen kom hem. Lagade pasta carbonara och så åt vi tillsammans , Lisen kom hit igår oxå by the way. =) Lika trevligt som vanligt. När julia hade duschat och lagt sig så gick jag och Lisen till Cilla för hon skulle klippa mitt hår. Jag va rätt så skeptisk (Inget illa menat till Cilla) Utan för att jag är så sjukt rädd om mitt hår och jag har väldigt svårt att byta frisör och min är bortrest.MEN jag har aldrig någonsin varit så nöjd i hela mitt liv. de vart så jäkla bra! Hur jag än har håret så är de snyggt! Uppsatt , utsläppt , iordninggjort , till och med när jag kliver ur sängen bara. Toknöjd! Kom hem vid nio och kolla lite tv sen la jag mig. Barnen sov när jag kom hem. Har varit en lite halvjobbig natt då Julia har fått för sig att hon är rädd för o va ensam. 3 nätter i rad har hon stökat runt här mellan 2 o 3 på natten. Hoppas de går över snart!

Uppe med tuppen idag , fixade iordning barnen innan Fredrik skulle köra dom till Dagis , brukar normalt gå och lägga mig efter dom åkt men eftersom jag sov halva dagen igår så kan jag inte somna. Så jag har suttit här vid datorn , pratat med Johanni , ätit frukost. Ska gå och vika lite kläder om en stund sen ska jag möta Anna på gymet kl halv tolv. Har en rätt oskön arbetsdag idag. Möte mellan ett o halv tre. Öppna tre , stänga fyra , åka iväg med ett gäng ungdomar o äta middag i täby centrum sen bio. hehe.. Himla bra dag! Men nu längtar jag till gymet! Kommer dock ta bussen ner dit för min häl har börjat protestera igen. *arg*

Hörs snart igen!

Ha en bra dag , det ska jag ha!

Friday!

Godmorgon!

Här sitter jag , pigg och uttråkad! Jag skulle gå o lägga mig när Fredrik åkt med Melvin till dagis. Men det är som vanligt, jag går in på andra varvet och kan inte sova sen. Nu har jag iallafall ätit frukost och ska börja städa lite tror jag. Gick igenom hela köket igår , rensade och rengjorde kyl/frys och micro häromdagen så nu är det väldigt frächt o fint i köket. De gillar jag =)

Helt ärligt talat så börjar mitt liv kännas väääääldigt tråkigt! Jag skulle behöva göra någonting , bryta nå mönster, ut o festa eller va faan som helst egentligen. Komma ut från dom här 4 väggarna och se lite nytt folk. Så här blir det ibland , förmodligen för alla! Och just då känns ingenting speciellt bra. =( *gnäll gnäll* Johanna la ut en låt på facebook igår som fick mig o tänka tillbaks på våran 16/17 års tid. vi hade så jävla kul!!! Tänk om man kunde få backa tillbaks dit , bara för en dag! Inga bekymmer i världen. Ingen oro , ingen stress. Vi bara levde. Äh , nu är man vuxen och i en helt annan situation. Skulle inte byta mot något men jag saknar att få bara vara jag ibland!

Anna hämtar mig vid tolv idag så ska vi äta lunch , sen blir de jobba mellan 14-18 sen hem och äntligen få träffa lillprinsessan som kommer hem idag. Då blir jag hel igen! Det är /har alltid varit och kommer alltid att vara lika tomt när Julia inte är hemma. Men ikväll är hon hemma =D
Hon blir nog glad för Moster Lisen va här och städade hennes rum igår medans jag fixade i köket.

I helgen blir det träning , god mat , lek , match och familjemys. Tänker hinna med o träffa Johanni oxå. De va så länge sedan! Och jag vill se nya lägenheten ju! =)

Men nu................... Bädda ner sig i soffan , kolla gamla serier o äta apelsin. =)

Ciao!

wieee...

Godkväll/natt !!

Melvin har precis somnat =) Han va vaken när jag kom hem efter jobbet vid kvart över tio. Han har varit hemma med Fredrik i två dagar nu för han har varit sjuk. Så dygnsrytmen är inte som vanligt. Imorgon blir han hemma med mig för att få vila upp sig innan dagis igen.

Vart en sen kväll på jobbet idag. Idag hade vi GuitarHero Turnering och Tacos. Efter turneringen som va grymt kul så satte sig jag och min kollega fredrik , som numer heter Frecke eftersom ingen förstår vem jag pratar om när både kollega och sambo heter Fredrik (en del missförstånd uppstår) haha. Jag och Frecke fortsätter spela lite iallafall. Tills vi ser att kl redan är TJUGO I TIO! vi stänger annars halv tio och brukar börja med städning o.s.v vid kvart över nio. Så det blev lite brottom med kul va det =) Jag testa även att gå upp en nivå idag på GuitarHero men det kändes så där när Frecke helt plötsligt skriker "Kan du sluta misslyckas , det stör mig!!!" HAHAHAHAHA!!!! Det är så vi jobbar!

Kommer iallafall hem här vid kvart över tio och Fredrik frågar va faan jag ätit , vitlök.. haha.. Tydligen stack det i ögonen på honom och han bad mig gå ifrån. haha... Vi hade kanske lite mycke vitlök i maten. Stackars Fredrik. =) men got va det!

Jag har precis skrivit i min o Johannas sluta röka blogg. Jag tycker så synd om Johanna , vilken fruktansvärd kamp hon går igenom nu. Känns nästan hemskt o säga att de går så bra för en själv =/ Men hon är duktig som står ut! Hon är inne i dag 5 och värsta tiden borde va över snart. Jag har tappat räkningen när jag själv slutade. Känns som om jag aldrig ens börjat =)

Jag är ledig imorgon och kommer som sagt va hemma med Melvin , ska passa på att fixa skype till datorn så jag kan prata med Rebecca. Hon befinner sig just nu i sydney och har det fantastikt! Jag saknar henne massor! :`( Men jag är glad att hon har det så bra , just nu har hon lite hemlängtan så det bli bra att prata lite när man ser varandra. Då känns de nog rätt nära ändå. =)

Nu måste jag sova!

Natti

Kväller..

Min dag har bestått av att försova sig , stressa till dagis , läkarbesök , frysa utanför apoteket i 40 min för att sen märka att ens bankomat förmodligen frysit ihjäl o inte fungerar längre , går hem. äter en skagenmacka. Är bra nära att röka o ta en kaffe , ändrar sig och sätter på ett plåster istället , är tokstolt och äter en morot. Dricker dock lite kaffe. Åker med storebror o mamma till centrum , går till banken , tar en kölapp och ändrar mig efter en stund , ger lappen till den som precis stod sist i kön , gjorde henne glad =) Hämtade ut min medicin och handlade mjölk,bröd och godis. Hämtade barnen oh gick hem. Lagade mat och åt. Och har sen haft en fantastisk mysig kväll med mina barn. Lek , skratt , sagor och nattning.

Eftersom den här sluta röka grejen får mig på dåligt humör ibland och det oftast är då jag skriver och jag vill bespare er mitt dåliga humör , men det är viktigt för mig att få ner dom tankarna. SÅ idag har jag och Johanna (Som bestämt sig för att sluta hon oxå*klappar händerna*) startat en ny blogg som enbart ska handla om det. Så om ni är intresserade av att följa våran sluta röka resa genom tårar , sönderslagna saker och svordomar så kolla in : sojslutarroka.blogg.se

sidan är under arbete och kommer förmodligen att börja rulla igång imorgon. =)

Nu väntar jag på att Fredrik ska komma hem ifrån bandyträningen så jag kan sätta mig o krama på honom i soffan och äta godis. Det får bli Fredagsmys idag då jag har en jobbhelg framför mig.

Ha det så bra!



En rökfri vecka..

Nu är jag inne i dag 7 , och de känns faktiskt inge bra. Det är inte särskilt svårt och jag är inte så röksugen , men jag saknar det. nå fruktansvärt. konstigt nog. jag vill gå ut i kylan och dricka en varm kopp kaffe o röka en cigg. Men... no more.. de är lite trist!

Nu har jag inge mer o säga, då blir de väl en massa svordomar bara.

hörs sen.

...................

HELVETE

...................

HELVETE

Söndag (Dag 3)

Jag måste ändå säga att jag tycker jag klarat de här rätt bra. Idag har varit värsta dagen av alla. Sjukt jobbigt rent ut sagt. Mina tankar har gått hela dagen " Bara en.... en kaffe o en cigg , sen är jag nöjd!" , " Jag skulle kunna bestämma mig för att feströka , så om jag skulle ta ett glas vin kanske?" , " jag ger upp, skit samma , jag är helt enkelt inte en icke rökare"

MEN....
Nu sitter jag här ändå och har fortfarande inte rökt , jag gick inte ens med Johanna ut när hon va här tidigare idag för att lite smidigt smuggla i mig röken passivt. Nej.... jag tänker klara det här.

Julia kom hem idag =)
Vi åt pizza till middag sen har vi övat på o räkna och skriva. Hon är så duktig. Vi har redan bytt ut ettan mot tvåan innan plustecknet och hon klarar det galant. Hon måste brås på mig... hihi.. =D

Nu skriker hon ifrån sitt rum att hon är törstig (alltid är det något när man inte vill sova) så jag ska servera prinsessan lite vatten sen blir de o lägga Melvin och sen kolla lite tv. Jobb imorgon. härligt!

Badrummet vart grymt föresten! =)

Ha det bra!

Ge mig............

Kraft.....



:`(

Rökfri....

Ja , tro det eller inte men jag Sara Clintebladh Karlsson har slutat röka!
De trodde ni inte va , allra minst jag. Jag har släppt min enda trygghet i den här världen. Fortsätt inte läsa om ni tyckte den meningen va helt puckad för det är de humöret jag är på just nu! Hade jag skrivit för en timme sedan så hade det varit mer positivt. Men nu är det faktiskt ... nu =) Mitt humör går som en bergodalbana. Ifrån ena sekunden känns allt fantastikt. Jag luktar gott , känner mer dofter än innan. Jag tillochmed andas lättare idag än för tre dagar sen. Jag tänker på alla pengar som sparas , jag tänker framför allt på mitt stora mål ........ som ni inte får veta vad det är ;-) Det är iallafall det jag tänker på när jag är på det humöret jag är i nu. Andra sekunden är allt de här Fredriks fel! Det måste vara han som kom på den här dumma idén. Så otroligt korkat av honom. Jag skriker o gnäller lite för att minuten senare be om ursäkt och få svaret " ja ja" .  Hur som haver , köpte hem plåster och en inhalator för några dagar sedan och plåstret sitter på , me inhalatorn har jag inte kännt att jag behövt än. Suget kommer ibland , i vissa situationer där det varit så självklart att jag rökt annars. Jag blir inte arg eller grinig då , jag blir ledsen , det är ren verklig hemsk sorg. och saknad. Så känns det. Vissa stunder när det är som värst kan jag känna hur giftet går ur mig och då kommer illamående och huvudvärk och min kropp bara skriker "GE MIG GIFT" .... va hemskt de låter , men faktiskt är det precis så. Och då undrar jag om det verkligen är värt det. Och då måste jag skälla lite på Fredrik som utsätter mig för allt de här!

haha.......

Jag grejar det här!

Nu över till annat , alla som känner mig vet att jag älskar färgen Lila! Och jag gör det så mycket att jag målat badrummet Lila idag.. hihi.. och bytt gardiner i köket (Lila) Och för att överdriva lite köpte jag även en ny tvål , bara för att den va LILA! =D Måste dock måla ett lager till imorgon så kan jag lägga ut en bild här sen på resultatet. De kommer bli grymt! Gardinerna i köket vart perfekt. Man skulle kunna säga att våran lägenhet börjar bli fulländad nu. Exakt som jag vill ha det. Valnöt , Grå , Vitt och Lila. Varmt och mysigt.

Jag behövde lite o sysselsätta mig med så då blev de o åka till pappa o kolla färgkartan. =)

Melvin somnade sent idag. Så allt gott vi köpt hem ör o äta framför tv:n ikväll blev aldrig framtaget då det blev för sent och ingen av oss va direkt sugen längre. Jag har precis sköljt bort en ansiktsmask och ska snart lägga mig. Jag blir rent ut sagt galen på alla jävla finnar jag får. Jag är för gammal för finnar! Inte en enda under hela mitt liv, så kommer dom nu =S spriten jag skulle dutta på hjälper inte alls så på måndag ringer jag tillbaks till kära doktorn och ber henne skriva ut tetracyklin. Så blir det nog bra sen =)

Imorgon kommer Johanna hit och fikar med mig , det ser jag fram emot , va länge sen vi sågs nu! Och jag kan nog behöva en Johanna dos för o känna mig lite gladare. =)

Natti Natt!

RSS 2.0